• Home
  • Blog
  • 20è Fòrum d'Inversió Healthcare Barcelona- Les sinergies de l'emprenedoria i la innovació biomèdica a Catalunya
20è Fòrum d'Inversió Healthcare Barcelona- Les sinergies de l'emprenedoria i la innovació biomèdica a Catalunya
  • 2 de novembre 2017

20è Fòrum d'Inversió Healthcare Barcelona- Les sinergies de l'emprenedoria i la innovació biomèdica a Catalunya

El Fòrum d’Inversió  Healthcare Barcelona arriba a la 20ena edició posicionat com a referent en  l’ecosistema biomèdic català. L’objectiu fonamental continua sent el mateix que  el de la primera edició: apropar emprenedors i inversors del sector sanitari.  Els primers utilitzen la plataforma que els ofereix el Fòrum per fer networking  i aconseguir finançament per tirar endavant els seus projectes; els segons,  acudeixen per cercar idees que promoguin la innovació en l’àmbit de la salut i  representin un avenç tant per al col·lectiu mèdic com per als pacients.

Al llarg d’aquestes 19  edicions del Fòrum, més de 560 empreses han sol·licitat finançament i 179 han  aconseguit exposar oralment els seus projectes. Tot i que és complicat fer un  seguiment dels contactes que estableixen les empreses i els inversors a través  del Fòrum, sí que es pot fer una aproximació de la quantitat de capital que han  aconseguit aixecar entre totes a partir del seu pas per la trobada, ja sigui  directa o indirectament: 37,5M€.

El 20è Fòrum, que se  celebrarà el dia 30 de novembre al Col·legi, serà una edició especial. A més de  l’habitual ronda de presentacions, s’inclourà una taula rodona amb experts  internacionals del sector healthcare, es convidarà un grup d’emprenedors que  han participat anteriorment en els fòrums per tal que comparteixin la seva  trajectòria i coneixença i es comptarà amb la participació d’un business angel  que ens explicarà la seva experiència com a inversor privat en start-ups. Els  coorganitzadors de l’esdeveniment continuen sent BarcelonaActiva, Biocat i la  xarxa de Business Angels ESADE-BAN.

                 

El  programa Metge Emprenedor: la llavor del Fòrum d’Inversió Healthcare    

Impulsat pel Col·legi, el  programa Metge Emprenedor és el nexe d’unió entre el món de les idees i el món  del capital de l’empresa. La seva finalitat és acompanyar els professionals de  la salut en el camí de l’emprenedoria, ja que moltes vegades manca la visió  empresarial. Així, els experts que integren el programa els ajuden a  estructurar i donar forma als seus projectes per tal que arribin amb èxit al mercat.

El programa Metge  Emprenedor s’ha convertit en un dinamitzador clau del sector healthcare, tot  promovent la innovació en l’àmbit de la salut, estimulant l’emprenedoria entre  el col·lectiu mèdic i cercant sinergies per ampliar la capacitat de finançament  del sector. Per això, també es porten a terme reunions amb actors clau, com ara  centres de recerca, hospitals, institucions públiques, escoles de negoci i  Venture Capitals. Aquests tipus de relacions estratègiques ajuden a cohesionar  i fomentar l’ecosistema biomèdic a Catalunya.

Al llarg d’aquests 10 anys de funcionament s’han rebut més de 800 idees  i projectes, xifra que indica que els professionals de la salut confien en el  programa.