Al llarg de la pandèmia Meditecnologia ha estat una eina important perquè el Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB) pogués implementar l’atenció digital al col·legiat i per donar un suport imprescindible en l’àrea tecnològica i de comunicació.
S’ha treballat estretament amb la Unitat d’Atenció al Col·legiat per facilitar la col·legiació exprés a tots els estudiants de medicina que han volgut incorporar-se a les plantilles dels centres hospitalaris per ajudar, especialment durant la primera onada de la pandèmia.
Amb aquest mateix departament també s’ha col·laborat per oferir als col·legiats l’accés a proves diagnòstiques i serològiques de COVID-19. Meditecnologia ha dissenyat i desenvolupat la plataforma tecnològica per poder sol·licitar la realització del test.
A més, Meditecnologia també ha adaptat els formularis d’inscripció als actes institucionals, que han passat a ser íntegrament virtuals. Amb aquest canvi, les persones inscrites han pogut rebre directament els enllaços de connexió a les plataformes a través de les quals s’han retransmès els diferents esdeveniments en línia que s’han fet al llarg de la pandèmia.
Pel que fa a l’àrea de comunicació, des de Meditecnologia s’ha destinat una part molt important dels recursos a l’actualització i el manteniment de la pàgina web del Col·legi, que ha requerit respondre de forma ràpida i immediata per poder oferir als col·legiats tota la informació que s’ha general al voltant de la COVID-19. En aquest sentit, també s’han gestionat i monitoritzat de forma molt minuciosa les xarxes socials del Col·legi, que en moltes ocasions han estat al punt de mira de l’opinió pública.
També s’ha col·laborat de forma molt intensa en la campanya #ElCoMBActua, actualitzant l’espai web que se li ha dedicat i documentant-la gràficament. El resultat ha estat la producció i postproducció del documental #ElCoMBActua. Una història d’esforç, col·laboració i solidaritat, una peça de 30 minuts de durada on es mostra la feina de voluntaris i col·laboradors que hi ha hagut al darrere d’aquesta campanya de donacions.
Paral·lelament, s’ha treballat amb l’Institut de Formació i Lideratge (IFMiL) per adaptar l’oferta formativa del format presencial al virtual. En molts casos, s’ha optat per enregistrar en vídeo molts dels tallers i seminaris que s’havien de fer de forma presencial. Meditecnologia s’ha encarregat de la producció i postproducció d’aquestes peces audiovisuals, que han requerit adaptar-se de forma molt ràpida per continuar oferint uns continguts de qualitat als alumnes.