• Home
  • Blog
  • 2n E-Health Investment Forum Barcelona: la intel·ligència artificial en el sector salut
2n E-Health Investment Forum Barcelona: la intel·ligència artificial en el sector salut
  • 22 d’octubre 2021

2n E-Health Investment Forum Barcelona: la intel·ligència artificial en el sector salut

La segona edició de l'E-Health Investment Forum Barcelona, un espai únic i específic per a la inversió en salut digital, es va celebrar, el passat 28 de setembre a les instal·lacions d’Esade a Barcelona, en un acte híbrid on les més de 400 persones registrades van tenir la possibilitat d’assistir-hi presencialment o de seguir-lo en format virtual. En aquesta trobada, es va posar el focus en la intel·ligència artificial al sector salut i les start-ups d’aquest àmbit van poder presentar els seus projectes centrats en programes i algoritmes per al diagnòstic, la medicina personalitzada, tractaments i protocols, processos de desenvolupament de fàrmacs i monitorització de pacients. 

La gerent del Programa d’Emprenedoria del CoMB que es gestiona a través de Meditecnologia, Nadia Pons; el director d’Esade BAN, Fernando Zallo; el director operatiu de Serveis a les Empreses de Barcelona Activa/Ajuntament de Barcelona, Jaume Baró; la responsable de creació de negoci de l’EIT Health Spain, Irene Sánchez, i el president de Barcelona Health Hub, Cristian Pascual, van ser els encarregats de presentar l’acte. Els organitzadors de les jornades van insistir que l’objectiu és cercar projectes que tinguin el potencial de transformar la manera com es dona l'atenció mèdica, apoderant els professionals de la salut, millorant l’experiència del pacient i el resultat de l’atenció mèdica.

Tal com es va fer en la primera edició, la convocatòria va anar dirigida a emprenedors en el sector salut que lideren projectes disruptius. Després de rebre les sol·licituds de les start-ups, un panell d’avaluació, format per diferents experts del sector de la salut i inversió, en va preseleccionar les més prometedores. El procés de selecció es basa en el nivell de maduresa de la tecnologia, la seva viabilitat en el mercat i l’experiència de l’equip, així com en la capacitat d’oferir als inversors una oportunitat única, proporcionant dealflow de gran qualitat. S’han rebut 108 expressions d’interès d’inversors per establir contacte amb les start-ups presentades.

L’acte va comptar amb una taula rodona, moderada per Cristian Pascual, en la qual es va tractar el procés d’aixecament de diners en empreses d’intel·ligència artificial (IA), fent emfàsi en els principals punts forts i entrebancs amb què els nous projectes d’aquest sector es poden trobar, així com en les diferents estratègies d’inversió. Van participar a la taula el Cofounder & General Manager at SeedLink, Tim Juergens; la Ventures Team at Plug & Play, Leonor Alarcón; el Business Angel, Jahed Momand i de Kunsen (Business Management & Development), José Luis Fernández. Per finalitzar, el director de Massnex, Robert Schultz, en connexió des de Boston, va incidir sobre com aprofitar l’empatia i la IA per promoure la confiança i atendre millor els pacients amb necessitats mèdiques no cobertes.

D’entre els 40 projectes rebuts, les 9 start-ups seleccionades que hi van exposar els seus projectes van ser:

 

EmpresaCapital sol·licitat

AI for Dentistry

550K€

Heuristik

500K€ 

Iluria Ldt 

2.7M€ 

IOMED 

5M€ 

Lapsi Health

1.5M€ 

Legit Health

1.2M€

Made of Genes

5M€

mjn-neuro 

1M€

Sycai Medical

500K€

 

Aquest any, a més de les entitats promotores habituals de l’esdeveniment (Col·legi de Metges de Barcelona, Esade BAN, Barcelona Activa/Ajuntament de Barcelona i Barcelona Health Hub), s’ha comptat amb la col·laboració d’EIT Health i Biocat, que han permès connectar l’esdeveniment i l'ecosistema emprenedor amb la inversió europea.