• Home
  • Blog
  • Medical Chipless Secure Paper: un pas endavant per reforçar la seguretat de les receptes mèdiques
Medical Chipless Secure Paper: un pas endavant per reforçar la seguretat de les receptes mèdiques
  • 18 de març 2017

Medical Chipless Secure Paper: un pas endavant per reforçar la seguretat de les receptes mèdiques

Amb l’objectiu de reforçar la seguretat de les  receptes mèdiques, Meditecnologia, amb el suport de CIMITEC-UAB i el IMB-CNM,  està desenvolupant el projecte Medical Chipless Secure Paper. Aquesta  solució planteja el desenvolupament tecnològic de tags chipless RFID utilitzant  tecnologies d’impressió convencionals i de baix cost. Aquests tags s’imprimiran  sobre substrats de paper i/o cartró per la seva integració i ús en el sistema  de gestió i identificació de receptes mèdiques.             

Els eixos  principals del sistema són l’optimització de materials i substrats; la  impressió i programació d’etiquetes RFID sense xip; el sistema lector RFID  chipless; i la integració de la nova tecnologia d’identificació en sistemes de  gestió i identificació de receptes mèdiques.             

Aquest  projecte, amb número d’expedient TSI-100103-2015-30, ha estat finançat pel  Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme per a la concessió d’ajuts per a la  realització de projectes en el marc de la convocatòria Acció Estratègica  d’Economia i Societat Digital, dins del Pla d’Investigació Científica i Tècnica  i d’Innovació 2013-2016.

 
             
Accio