• Home
  • Blog
  • Meditecnologia celebra el seminari de preparació a la inversió Ready4Growth
Meditecnologia celebra el seminari de preparació a la inversió Ready4Growth
  • 28 de desembre 2018

Meditecnologia celebra el seminari de preparació a la inversió Ready4Growth

Meditecnologia, amb el suport de Barcelona Activa i la col·laboració de Healthequity SCR, va organitzar el passat 10 de desembre a l’Edifici Media-TIC el seminari Ready4Growth 2018 de preparació a la inversió en el sector Healthcare.

La jornada estava adreçada a empreses innovadores del sector salut: biotech/farma, dispositius mèdics, serveis sanitaris i tecnologies de la informació aplicades a l'àmbit mèdic.

L’objectiu principal de Ready4Growth 2018 va ser oferir als assistents una visió dels aspectes claus del procés d’emprenedoria específics del seu sector. Per això, la jornada es va realitzar en quatre taules rodones amb la intervenció d’experts de les següents temàtiques:

  1. Eines per la creació i maduració d’empreses: transferència de coneixement, finançament (vehicles de prova de concepte, ajuts públics i crowdequity), mentors i acceleradores.
  2. La importància del camí regulador en el desenvolupament d’un projecte.
  3. Propietat industrial: patents, llibertat d’operació i llicències.
  4. Aspectes legals, finançament i inversió: term sheet, pacte de socis, classes d’accions, ESOP, dilució accionarial i valoració de start-ups.

 

Un altre objectiu de la jornada era precisament apropar els emprenedors de projectes d'alt potencial als inversors i assessors especialitzats, ajudant-los a definir el seu projecte i a millorar la seva estratègia per tal d'aconseguir finançament i arribar a mercat amb èxit.

Més de 50 persones van assistir a aquesta edició del Ready4Growth, entre els quals hi havia una vintena d’emprenedors de l’àmbit sanitari. Concretament, del desenvolupament de fàrmacs, de dispositius mèdics i especialitzats en salut digital. També va comptar amb l’assistència d’una desena de professionals representants d’entitats d’alt nivell del sistema català en la transferència de tecnologia: la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB); els centres de recerca Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC) i Institut de Recerca Biomèdica (IRB); i els centres de recerca d’hospitals, Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), l'Institut de Recerca en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol (IGTP) i el Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR).