• Home
  • Projectes I+D

Projectes I+D

idMobile, la signatura electrònica al teu dispositiu mòbil

Meditecnologia participa en el projecte "idMOBILE", la signatura electrònica basada en certificats digitals utilitzant els dispositius mòbils, conjuntament amb l'empresa Firmaprofesional (Expedient: TSI-100200-2014-49). L'objectiu del projecte és el desenvolupament d'un sistema de signatura electrònica multicanal basada en certificats digitals ubicats a telèfons mòbils intel·ligents.

El resultat és una plataforma completa de gestió de la identitat digital mòbil, que inclou:

  • Tots els mòduls bàsics per al seu funcionament.
  • Un registre d'identitats digitals mòbils, que requerirà una revisió jurídica i la construcció d'una Declaració de Pràctiques de Serveis d'Identitat Digital, així com unes Polítiques d'Ús per a ser acceptades pels seus usuaris.
  • Certificació de la conformitat amb normes i estàndards europeus: anàlisi i certificació de la nova plataforma d'acord amb les normes tècniques europees.
  • Configuració del concepte de posicionament en el mercat i marca, així com la creació d'entorns de proves conceptuals, pilot i de contrast de negoci.

Projecte cofinançat pel Ministeri d'Energia, Turisme i Agenda Digital en el marc de la convocatòria per a la concessió d'ajudes per a la realització de projectes de l'Acció Estratègica d'Economia i Societat Digital, dins del Pla Nacional d'Investigació Científica, Desenvolupament i Innovació Tecnologia 2013-2016. Expedient TSI-100200-2014-49.

Accio

 


Projecte DIALCAT: eines per minimitzar els riscos de deteriorament cognitiu dels pacients diabètics

Segons les actuals dades epidemiològiques, els pacients amb diabetis mellitus tipus 2 tenen entre dos i tres vegades més prevalença de deteriorament cognitiu greu i malaltia d’Alzheimer que la població no diabètica equiparada per edat. Això comporta un greu problema socio-sanitari, ja que aquest col·lectiu genera al sistema sanitari espanyol una despesa d’aproximadament 5.500 milions d’euros.

Per tal d’abordar aquesta problemàtica, cal cercar una aproximació multidisciplinària. El projecte DIALCAT planteja precisament això: un abordatge integral que involucra a tots els actors relacionats (clínics, cuidadors, pacients i farmacèutics). L’objectiu de DIALCAT és retardar al màxim l’aparició de la malaltia d’Alzheimer, tot identificant els factors de risc associats als pacients diabètics amb deteriorament cognitiu, i plantejar estratègies encaminades a minimitzar els seus efectes.

El projecte inclou recerca clínica observacional i un estudi pilot d’intervenció per tal de millorar el control metabòlic que inclou el desenvolupament i validació d’un dispensador que garanteix i monitoritza l’adherència al tractament mèdic i les condicions de salut dels malalts. Meditecnologia participa en el disseny, avaluació i validació d’aquest dispensador electrònic i de la seva interfície d’usuari.

DIALCAT, amb número d’expedient COMRDI15-1-0024, ha estat finançat dins de la comunitat RISC3CAT de “Tecnologies en salut” i a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea. 

Accio
Accio

 


Medical Chipless Secure Paper: un pas endavant per reforçar la seguretat de les receptes mèdiques

Amb l'objectiu de reforçar la seguretat de les receptes mèdiques, Meditecnologia, amb el suport de CIMITEC-UAB i el IMB-CNM, està desenvolupant el projecte Medical Chipless Secure Paper. Aquesta solució planteja el desenvolupament tecnològic de tags chipless RFID utilitzant tecnologies d'impressió convencionals i de baix cost. Aquests tags s'imprimiran sobre substrats de paper i/o cartró per la seva integració i ús en el sistema de gestió i identificació de receptes mèdiques.

Els eixos principals del sistema són l'optimització de materials i substrats; la impressió i programació d'etiquetes RFID sense xip; el sistema lector RFID chipless; i la integració de la nova tecnologia d'identificació en sistemes de gestió i identificació de receptes mèdiques.

Aquest projecte, amb número d'expedient TSI-100103-2015-30, ha estat finançat pel Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme per a la concessió d'ajuts per a la realització de projectes den el marc de la convocatòria Acció Estratègica d'Economia i Societat Digital, dins del Pla d'Investigació Científica i Tècnica i d'Innovació 2013-2016.

Accio