Grup MED

L'emprenedoria social protagonitza la 19a edició del Fòrum Healthcare Barcelona

El programa Metge Emprenedor, serveix de plataforma perquè professionals mèdics puguin introduir-se en el món empresarial i aconseguir finançament

Quan una idea és bona, cal fer-la fer realitat.  Si no, no serveix per res. Aquest és el lema del programa Metge Emprenedor del Col·legi de Metges de Barcelona, i que gestiona Meditecnologia. És per això que el programa estimula l’emprenedoria entre el col·lectiu mèdic acompanyant als professionals fins que aquesta idea es converteix en un model de negoci atractiu per als inversors que els hi donen finançament.

Per posar en contacte els emprenedors i els inversors es van crear els Fòrums d’Inversió Healthcare Barcelona, organitzats per Col·legi de Metges de Barcelona, Barcelona Activa – Ajuntament de Barcelona, ESADE-BAN i Biocat. Els organitzadors seleccionen quins projectes es presenten al Fòrum depenent de la seva viabilitat i maduresa.

El passat 22 de juny va tenir el lloc la 19a edició del Fòrum, en el qual es van presentar nou projectes emprenedors que han passat el procés de selecció, i un d’ells,  “1drop 2 lives”, fora de concurs.

Jordi Martí, fundador i CEO de DBS Screening, va explicar el projecte d’emprenedoria social “1 drop 2 lives”. El programa transforma una prova genètica en un acte solidari. Ofereix anàlisis per detectar la intolerància a la lactosa, i per cada test genètic fet envia 40 gots de llet als camps de refugiats de les províncies sirianes de Idlib i Latakia.  

D’altra banda, a la ronda de presentació es van donar a conèixer vuit projectes del sector de la biotecnologia, medical devices i software mèdic que estan buscant finançament.

Per ordre d’aparició al Fòrum:

  • Nanotherapix: una plataforma per teràpies cel·lulars avançades per tractar malalties autoimmunes
  • Aniling: millora mètodes Next Generation Sequencing integrant genòmica i epigenòmica
  • Mind the byte: especialitzats en SaaS per al descobriment de fàrmacs a nivell computacional
  • Braingaze: device per al diagnosi TDAH infantojuvenil a través de moviment d'ulls per vergència cognitiva
  • FastBase Solutions: tecnologia biològica quantitativa pel diagnòstic i pronòstic tumors
  • IOMED Medical Solutions: software per a la creació, visualització i anàlisi d’històries clíniques
  • Onalabs Inno Hub: wearable per la monitorització de constants fiosiològiques en pacients amb cardiopaties
  • FreeOx Biotech: teràpies neuroprotectores per reduir el dany per ictus i millorar la recuperació

 

Després de les exposicions, inversors i emprenedors prenen contacte. Fins ara, s’estima que les empreses que han aconseguit exposar al Fòrum han aixecat entre totes una xifra aproximada d’inversió total de 33’5M€, sense comptabilitzar la ronda més gran aixecada per una empresa biotech catalana (Minoryx Therapeutics- 19’4M€, el 2015) que també va passar per la 8a edició del Fòrum, el 2012.

El 30 de novembre es tornarà a tenir lloc aquesta cita imprescindible de l’ecosistema emprenedor sanitari. Serà però ben especial, ja que serà la 20 edició del Fòrum i es farà una gran celebració.

 

MEDITECNOLOGIA, S.A.U; NIF A-62478623; domicili social: Passeig de la Bonanova, 47, Barcelona 08017; Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona, Volum 33263, foli 1, Inscripció 1ª, Full B-227.831.